NKK Tromsø 2019

Grønlandshundene gjorde et stort innhugg på premiebordet på årets utstilling i Tromsø. 
Lørdag 25/06.2019 Dommer Leif-Hermal Wilberg.
Excellent, CK, CH 1CHK 1BHK BIR: NUCH NORDV-14 NV-14-17 Suna-Sanik's X-Tream Pride
Good: Suna-Sanik's Disturbed Tesla
BIR og BIG3 VALP(!) Suna-Sanik's Electric Vodka! 

Søndag 26/06.2019
Excellent,CH 1CHK CK 1BHK CACIB BIR:  NUCH NORDV-14 NV-14-17 Suna-Sanik's X-Tream Pride
Excellent,AK, 1AK,CK 1BTK CACIB BIM: Suna-Sanik's Zuper Qila
BIR VALP:  Suna-Sanik's Electric Vodka

Noah og Alice gjøre det bra i England

Congratulation to Alanna Blanley and her two Suna-Sanik dogs Suna-Sanik's Electric Noah and Suna-Sanik's Freidige Alice. 
Afther tree dogshows they have these results: 

- Noah Reserve Best Dog and Best Puppy, and Alice Best Bitch and Best Opposite Sex.

- Noah gets Best Puppy & Reserve Best of Breed, Alice wins her class as well

- Noah wins Open and Reserve Best of Breed; Alice wins Junior, Best Puppy and Best of Breed, both beeting two veteran greenlanddogs! 

I am so proud of these two puppies, at the age of 8 months they have done such a great job in the showring! Now we cross our fingers that they are growing  well and soon be ready for working in harness as well! 

Disturbed kullet 2 år!

11 Mai ble Suna-Sanik's Disturbed kull 2 år gamle!
Gratulerer til

Suna-Sanik's Disturbed:
Chayenne "Anouk"

Simca "Lakota"

Cobra "Missisippi"

Tesla

Jaguar "Anuun"

Diablo "Bruno"

Tesla
Tesla
Anuun
Bruno
Missisippi
Anouk

Noah og Alice gjør det skarpt i utstillingsringen i England!

Suna-Sanik's Freidige Alice og Suna-Sanik's Electric Noah gjør det skarpt i utstillingsringen om dagen. Alice har blitt BIM og beste tispe i voksenklassen 2 ganger, og har fått ett irsk cert og flere gruppeplasseringer.
Noah har også flere Bir valp og BIR, og har også blitt plassert flere ganger i gruppen. Senest 9.mai ble han 3 BIG i en stor gruppe med over 24 valper, hvor gruppen besto av brukshundraser. 

Gratulerer så mye til eier Alanna, du gjør en strålende jobb med Noah og Alice! 

3 nye A-Hofter!

Tesla nyter påskesola

Tesla nyter påskesola

Hipp hurra!
Idag fikk vi tilbake resultatene etter HD røntgen!

Suna-sanik's Cool Tequila HD:A
Suna-Sanik's Cool Whisky HD:A
Suna-Sanik's Disturbed Tesla HD:A
😍🤩
Nå har 88 hunder fra kennelen blitt HD røntget, og hele 84 er HD frie 

Heilo har gjort det skarpt i utstillingsringen!

Suna-Sanik's Freidige Heilo 7 mnd gammel.

Suna-Sanik's Freidige Heilo 7 mnd gammel.

Suna-Sanik's Freidige Heilo har gjort vært på flere utstillinger som valp, og plukket med seg 3x Best I Rasen Valp! Gratulerer til eier Kine S.Pedersen! 🙂

En av våre kjære hunder forlot oss for godt i slutten av Januar

21/01-2019 ble hunden vår Devlin avlivet, bare to år gammel. Han plagdes mye med potene spesielt. De sprakk opp og begynte å blø selv uten aktivitet. Vi oppdaget problemene under påsken i fjor, og har siden da prøvd ut alle råd både fra veterinærene og andre erfarne hundemennesker. Først prøvde vi å smøre potene daglig, og byttet tørrfor i samråd med dyrlege. Når det ikke funket ble det ny tur til dyrlegen og vi ble anbefalt å gi ZINK tilskudd og fotbad to ganger om dagen. Dette holdt vi på med i tre måneder uten effekt. Vi tok en ny runde til dyrlegen, denne gangen med full biopsid av potene og full utredning med blodprøver. Vi ble ikke noe klokere på dette. Prøvene ble sendt til tyskland, og etter tre uker fikk vi svar om at de ikke hadde noe konkret diagnose, men de trodde at sprekkene kunne komme av at Devlins hud vokste for raskt, og at kroppen ikke klarte å få redusert hudmengden på potene- noe som gjorde at de til slutt sprakk opp av seg selv. Dette var som sakt kun en hypotese. Blodprøvene viste at Devlin manglet Zink, og hadde alt for mye av enkelte stoffer, og alt for lite av andre. Vi ble rådført videre til å prøve en annen sterkere type Zink. Oppi alt dette hadde ikke Devlin ett slikt liv en ung grønlandshund skal ha. Han måtte stå i hundegården, og holdes i ro. Selv korte turer på 300 meter førte til at potene sprakk opp, og han begynte å blø. Vi så at dette ikke var et etisk hundehold, og vi bestemte oss for å fortsette å prøve til i Januar. Om han ikke var bedre innen da måtte vi ta det tunge valget. 
Januar kom, og Devlin var ikke bedre, tvert imot. Han hadde nå også blitt veldig halt i bakparten. Vi gav han smertestillende, og tok han med på korte turer hvor han fikk løpe smertefritt i sin egen fart. 

Den tunge dagen nærmet seg, og det var vanvittig tungt og vondt å måtte si adjø til en så ung og snill hund. Vi får trøste oss med at vi prøvde alle tips, og at Devlin har det bedre nå..

Sov godt Devlin ❤

Rørosløpet 2019

I helga kjørte vi Rørosløpet! Hundene hadde ikke fått noe som helst spesifikk løpstrening, for vi hadde egentlig planlagt pauseår fra løp,og har heller hatt fokus på rutine til unghundene.
Trine hev seg med som handler og sjåfør, og kjørte store deler av turen, ca 210 mil👊😅 jeg ringte Charlotte dagen før påmeldingsfristen gikk ut, og spontant melde vi oss på med hvert vårt 4-spann. Jeg hadde da èn hund til overs, og spreke Kine meldte seg på to-spann nordisk stil med Luna og hennes egen samojed Marley. 
Etter dag 1 lå jeg på 2.plass 7 minutter bak teten, og da hadde hele teamet jobbet så hardt vi bare kunne. Dag 2 merket jeg tydelig at Suki ikke hadde grunnlag til å løpe raskere enn den normale marsfarten vi har på trening, så da roet jeg ned og vi kjørte resten av løpet som tur. Charlotte tok meg igjen, og vi kjørte sammen de to siste milene av løpet. Det vanket latterkrampe, dårlige vitser og særdeles godt humør, og vi hadde det desidert mest morsomt siste dagen! 
Jeg er så imponert over hundene, spesielt unghundene Tesla,Whisky og tequila som var med på sitt første løp. De passerte mange ekvipasjer og ble passert av mange ekvipasjer,og oppførte seg som om de aldri hadde gjort noe annet.
Lillesøster Maja kjørte råbra begge dagene,og lå egentlig an til å vinne med god tid, men desverre kjørte hun feil og mistet spannet som løp tilbake til målområdet. Når hun kom løpende tilbake måtte hun vente 30 minutter før hun fikk kjøre ut på nytt, og tross en time med feilkjøring og venting endte hun opp 10 minutter bak 1.plass. Du tar den neste gang Ditti😘
Jeg og charlotte endte opp på 3. Og 4. Plass og vi kjørte sammen over mållinja😂👊
På mitt spann løp hundene Pocahontas,Tesla, Whisky og Suki.

På Charlotte sitt spann løp hundene Daik, Myra, Tequila og Gentleman.

Maja sitt spann bestod av Summit, Dakota, Noldus, Benz, Milo og Lindy.

Kine sitt spann bestod av luna og Samojeden Marley.

Tuusen takk til mamma Mette for sponset tur, super handling, og super matlaging og humørspredning underveis, selv med knekt ankel og slitte leddbånd! 
Tusen takk til Trine som hev seg med som sjåfør, og gjorde hele turen mulig! Kommer sikkert til å ha vondt i lattermusklene i 2 år fremover😂
Tusen takk til verdens snilleste Ingebjørg for lån av slede, du din tulling!🤩❤❤
Og ikke minst takk til Charlotte og Kine som hev seg med spontant, og gjorde at alle voksenhundene mine fikk være med på løp🤩

Gratulerer til Tine Solbakk med 1.plass, hvorav to av hundene har Suna-Sanik til fornavn; Mooni og Star :-) 

På søndag kom Lennart og Ulla, de hadde med seg sin fine tispe Unna som ble med oss nordover,og forhåpentligvis skal ha valper med daik

HD-fri!

Suna-Sanik's Cool Cognac har blitt røntget like før jul, og nå i 2019 kom resultatet som viste A/B! 
Tusen takk til eier av "Cody" som HD røntget!🙂

Nyeste kommentarer

22.07 | 09:11

Hej! Jag skickade mail till Marit för en tid sedan och anmälde intresse för en tik/tispe valp från kullen om det finns ngn ledig.Jag har inte fått något svar ännu. Mvh kennel Kalaallit/Maria Lütken

29.03 | 08:22

Hei Jeg og min mann ønsker å skaffe oss Grønnlandshund Har dere planer om et kull i nærmeste fremtid ?🙂Mvh Anne Grete

12.01 | 00:26

Fantastisk nydelige hunder. Jeg undres over om dere har valper for salg utover våren og om dere evt kan ta kontakt

27.08 | 13:05

Hej! Jag tänkte bara höra om ni hade några valpar till salu, alternativt en planerad kull. Har letat efter en grönlandshund i ca ett år här i Sverige men är väldigt lite kullar. Mvh Linnéa

Del denne siden